Detta behöver du för 4 personer:
Dela hummern längs med ryggen. Knäcka klorn med baksidan av stora kniven, låt sitta kvar.
Ta ut köttet från hummerstjärten
och eventuell rom, grovhacka det. Skjöl bort resten och ställ allt i kylen.
Börja med stuvningen:
Hacka löken
och bryn den i en kastrull med smör, morötter, champinjoner, chilifrukt & tomatpure.
Strö över mjöl (tar du creme fraiche 1 msk annars 2 msk) rör om och släck med vitvin och sedan grädden.
Blir det för tjock öker med lite mjölk.
Tillsätt senap, salt/peppar, konjak, pressad citron & persilja.
Häll i hummerköttet och låt koka upp, fyll hummerskalen med fyllning strö på riven ost och grilla i ugnen i ca 5 minuter på 225*
PS. Låt hummern med fyllning svalna och täcka över med plastfilm ställa i kylen tills det är dags
och då strö över osten
( högst 24 timmar)
Hur man kan höjer smaken på en mindre kostsam Mousserande alternativ.
Det som avgör de fina Champanjesorter
är att de ha lite av den finaste Cognac i flaskan när den lagras
Så toppa ditt glas med lite Cognac - Voila -
Lycka till: