Om du aldrig har provat Bajan bakes, lovar jag du kommer att älska de
eller åtminstone dina barn eller barnbarn.
Perfekt frukost eller mellanmål!
Du behöver förutom en djup stekpanna & en hålslev
2 koppar vetemjöl/ eller mjöl du föredra
2 ½ tsk bakpulver
½ dl socker
½ tsk salt
1 teskedsspets kanel
1 teskedsspets muskot
2 msk osaltat smör, mjukt
ca ¾ kopp varmt vatten
Olja till stekning ca 3dl
Sylt att toppa med eller lite äggröra som frukost
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en skål
tillsätt mjuk smör- knåda runt med en träslev
tillsätt sakta vatten tills mjölet släppa från kanten av skålen
flytta över degen till en mjölad skärbräda och knåda lite till.
Heta upp oljan i stekpannan (mellan värme)
Doppa en stor matsked lätt i oljan och forma små plättar
och stek dessa i den varma oljan
ca 1 minut på varje sida
Flytta över till en tallrik med hushållspapper på och servera.
Lycka till!